Blog: technologie
Table of Contents
Ook kiezen veel horecaondernemers er voor een verzuimverzekering af te sluiten. Met een verzuimverzekering betaal je bij ziekte het loon van de zieke werknemer door (wat verplicht is) en kun je de (langdurig) zieke werknemer (tijdelijk) vervangen zonder hier direct zelf schade aan te ondervinden. Als eigenaar van een restaurant moet je verschillende vergunningen aanvragen, denk aan een: Aan te vragen via het Omgevingsloket (Horeca barkrukken horeca binnenshuis) of via de AIM
Voor deze vergunning moet je voldoen aan de Drank- en Horecawet. Horecameubilair horeca robuust design en een uittreksel uit het handelsregister, een originele verklaring Sociale Hygiëne, je legitimatiebewijs en het koop- of huurcontract van jouw pand aanleveren. Terrasvergunning: aan te vragen via je gemeente. Je terras moet voldoen aan verschillende (veiligheids)eisen. De exacte eisen verschillen per gemeente
Enkel verplicht wanneer je één of meerdere kansspelautomaten in je horecagelegenheid plaatst. Licentie voor het afspelen van muziek: wil je een muziekje opzetten in je horecazaak? Dan ben je volgens de Wet Naburige Rechten verplicht een muzieklicentie aan te vragen. Vraag een de licentie aan via Buma/Stemra of via Sena.
Wil je na de geldende sluitingstijd geopend zijn? Vraag dan een ontheffing aan bij je gemeente. De personeelsregels - Horeca barkrukken horeca sfeervol interieur. Volgens deze regels moet er altijd een leidinggevende van 21 jaar of ouder aanwezig zijn, moet deze leidinggevende beschikken over een SVH Diploma Sociale Hygiëne, mag personeel vanaf 16 jaar licht alcoholische dranken verkopen (maar geen sterke drank verkopen tussen de 16 en 18 jaar) en moet er altijd tenminste één bedrijfshulpverlener (BHV’er) binnen jouw restaurant aanwezig zijn
Binnen mag geen tabak gerookt worden, buiten wel mits het terras aan één kant volledig geopend is. De allergenendeclaratie - Horecameubilair groots aanbod. Zonder goed allergenenbeleid ben je (mogelijk) niet verzekerd bij eventuele letselschade of aansprakelijkheidsstelling. Iedere Nederlandse ondernemer die levensmiddelen produceert, verwerkt of verkoopt moet zich inschrijven in het register van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit
Iedereen die bij je restaurant werkt, moet volgens de HACCP-principes werken. Als eigenaar van een restaurant moet je daarom alle risico’s beschrijven in een voedselveiligheidsplan. Met het voedselveiligheidsplan loop je het hele productieproces na op mogelijke gevaren voor de veiligheid van voedsel. Luxe horeca barkrukken. Ieder gevaar wordt benoemd en vervolgens wordt aangegeven hoe de daaraan verbonden risico’s worden beheerst
De NVWA zal jouw plan beoordelen. Ook mag je een hygiënecode gebruiken die al is goedgekeurd. Ben je van plan om personeel aan te nemen? Dan moet je een risico-inventarisatie en -evaluatie hebben. In de RI&E onderzoek je de gevaren en risico’s voor je personeel. Iedere RI&E wordt gecontroleerd door de Nederlandse Arbeidsinspectie.
Zorg dat klanten snel kunnen betalen en regel een mobiel pinapparaat. Bied verschillende betaalmethoden aan, zoals contant, pin en via smartphone. : open een en houd je privé en zakelijke geldstromen gescheiden. Regel ook een snel en gemakkelijk bestelsysteem. Horeca barkrukken horeca stijl. Laat klanten direct bestellen via een QR-code of neem de bestellingen op en geef ze direct door aan de keuken of bar via een draadloos bestelsysteem
Spontaan naar een restaurant gaan zit er tegenwoordig niet meer in. Mensen checken online eerst het aanbod, lezen vervolgens de reviews en nemen tot slot de volledige menukaart door vóórdat ze überhaupt één voet in je restaurant hebben gezet. Maak daarom een goede website, meld je aan bij Google Mijn Bedrijf - Horeca stoelen horeca uniek designen zorg voor een gemakkelijk online reserveringssysteem, zodat klanten direct een tafeltje bij je kunnen reserveren
Naast dat een goede administratie je inzicht geeft in de financiële situatie van je horecaonderneming, is het ook wettelijk verplicht een goede administratie te voeren. Zo moet je ieder kwartaal de btw-aangifte doen en moet je ieder jaar de belastingaangifte doen. Je kunt je administratie uitbesteden aan een boekhouder, maar je kunt er uiteraard ook voor kiezen het zelf te doen.
Nu 15 maanden gratis e-Boekhouden Tijd om uit te pakken: laat je creativiteit de vrije loop en bedenk de lekkerste gerechten voor op je menukaart. Comfort stoelen horeca. Uiteindelijk zorgt de menukaart ervoor of klanten wel of niet weer terugkomen. Zorg daarom dat je menukaart past bij de doelgroep en de uitstraling van je restaurant en kies altijd voor kwaliteit in plaats van kwantiteit
Een snackbar, bistro, pop-up restaurant, food truck of broodjeszaak: dit is slechts een kleine greep uit de vele opties om een eigen horecazaak te starten. Wil je een eigen horecazaak beginnen maar wil je niet een standaard restaurant openen? Lees dan vooral verder. Wij vertellen je drie unieke concepten van een eigen restaurant en zetten de voor- en nadelen voor je op een rijtje.
Ideaal voor mensen die graag een eigen restaurant willen starten, maar niet beschikken over voldoende kapitaal óf niet zeker weten op welke markt ze zich moeten richten. Kleine startinvestering, weinig vaste lasten Flexibele locatie Een effectieve methode om op een laagdrempelige manier kennis te maken met je eigen horeca-onderneming (Design horeca barkrukken). Experimenteer en zoek uit welke doelgroep, prijscategorie en stijl het beste bij je past
Maak een ondernemingsplan: naast dat dit voor jezelf een goede manier is om de haalbaarheid van je plannen op het gebied van financiën, mogelijkheden en risico’s te checken is het ook een vereiste wanneer je een lening wilt afsluiten bij de Spaanse bank (Ronde horeca tafels). Zorg voor een IAE-bewijs: een bewijs dat je belasting betaalt over de economische activiteit die je uitvoert en een pand huurt of koopt in de betreffende gemeente
De volgende zaken moeten aangevraagd worden: Een vergunning algemene drank- en horecavergunning Een vergunning voor voedselhygiëne (Carnet sanitario de manipuladores de alimentos) Een opening vergunning (Autorización de apertura de bares, cafeterías, restaurantes y establecimientos hoteleros) (Horecameubilair horeca trendy). Vraag deze aan bij de gemeente van je horecazaak Leer Spaans. Beheers je de Spaanse taal (nog) niet? Neem bij belangrijke afspraken altijd iemand mee die de Spaanse taal wel beheerst, om misverstanden te voorkomen
Vraag een restaurantlicentie aan. Frankrijk maakt onderscheid tussen een ‘Petit Restaurant’ (= pizzeria, snackbar, restaurant met dagmenu) en een ‘Restaurant Traditionnel’ (= restaurant met wijn- en menukaart, waarbij het eten aan tafel wordt geserveerd) Vraag toestemming voor het openen van je restaurant middels een Certificat d’Urbanisme. Horeca stoelen horeca groothandel. Heb je toestemming gekregen? Haal dan gratis je restaurantvergunning op bij de gemeente
Leer de Franse taal. Beheers je de Franse taal (nog) niet? Neem bij belangrijke afspraken altijd iemand mee die de Franse taal wel beheerst, om fouten en misverstanden te voorkomen (Zitbanken op maat horeca kwaliteit). Net als in Nederland, moet je in België ook de omgevingsvergunning en drank- en horecavergunning aanvragen, moet je je houden aan de personeelsregels, geldt er een rookverbod in horecagelegenheden en vinden er regelmatig controles plaats om de voedselveiligheid te waarborgen
Op deze manier hoopt de Vlaamse overheid fraude in de horecasector te bestrijden - Horecameubilair horeca trendy. Ja, je kunt een restaurant starten zonder eigen geld. Start vanuit je eigen huis een ‘Dark Kitchen’, bereid de lekkerste maaltijden en bezorg deze middels een bezorgdienst bij klanten thuis. Ook kun je ervoor kiezen geld te lenen bij een bank of andere geldverstrekker
Navigation
Latest Posts
Horeca Barkrukken Horeca Buitengebruik
Horeca Tafels Horeca Landelijke Stijl
Horeca Stoelen Horeca Op Maat